Silk’n FaceTite Ritual – jag har testat hemmabehandlingen mot rynkor

Silk'n FaceTite
Jag har testat Silk’n FaceTite.
Silk'n FaceTite
Silk’n FaceTite kommer i en jättefin låda med flera tillbehör.
Så här ser Silk’n FaceTite ut på nära håll.
Med Silk’n Bright rengör jag ansiktet på djupet.

Silk’n FaceTite Ritual – detta är ett reklamsamarbete

Jag har sedan början av februari, under drygt 11 veckor, använt mig av Silk’n FaceTite. Silk’n FaceTite Ritual är en ansiktsbehandling som på salong fast för hemmabruk. Det denna behandling utlovar är fastare hud, en jämnare hudton och att dina rynkor och fina linjer blir mindre synliga. Visst låter det fantastiskt!

Jag har som sagt använt mig av min Silk’n FaceTite i 11 veckor nu och jag ser att min hud har ett bättre glow och att huden känns fastare. Redan direkt efter första behandlingen känns huden mer rosig och levande, mer ”plumpad” och rynkor och linjer ser mindre framträdande ut. Dock lägger sig denna effekt något efter något dygn men jag upplever att effekten kvarstår längre för varje behandling. Jag vill inte säga att mina rynkor försvunnit, eventuellt att de är lite mindre synliga, men det jag ser är att min hud är jämnare och fastare. Och vill man se riktigt fräsch ut på en fest, en date eller jobbintervju så rekommenderar jag denna behandling några timmar innan man ska vara på plats.

Hur fungerar Silk’n FaceTite?

Silk’n FaceTite är en apparat för ansiktsbehandling med HT™-teknik mot ålderstecken. HT™-tekniken kombinerar tre typer av energi. Först infraröd strålning som påverkar den övre delen av huden och förbättrar dess textur. Sedan har vi LED Light Energy som vitaliserar huden och hjälper till att behålla den naturliga balansen. Och till sist har vi bipolär radiofrekvensenergi. Denna når längre ner i huden, upp till 4 mm, och ska ge en djupare vävnadsåtstramning, förbättra ansiktets konturer och förminska rynkorna.

För mig är detta rena rama grekiskan men det är tekniker som används med bra effekt på hudvårdssalonger runt om i världen. Så behändigt att jag nu kan få denna lyxiga behandling bekvämt hemma (och till en bråkdel av priset).

Så använder man Silk’n FaceTite

Silk’n FaceTite bör för bästa resultat användas två gånger i veckan under tio veckor. Jag har njutit av min behandling på söndagar och onsdagkvällar. Någon gång har jag ruckat lite på schemat men jag har fått till två behandlingar i veckan under 10 veckor. Och det är en riktigt skön behandling kan jag lova! Ser fram emot varje stund med min Silk’n FaceTite!

Men hur går själva behandlingen till då? Jo, jag börjar att tvätta mitt ansikte ordentligt med min vanliga ansiktsrengöringsprodukt och den medföljande Silk’n Bright. Bright är en ansiktsrengörsingsborste i silikon liknande de borstar som Foreo säljer. Gillar verkligen hur den får mitt ansikte att kännas så där riktigt rent!

När ansiktet är rengjort och torkat smörjer jag in det ansiktsparti som jag börjar behandla (i mitt fall pannan) med en medföljande gel som gör att FaceTite lättare kan glida över huden. Jag tycker det är enklare än att ta gel på själva apparaten, för då känns det som att jag måste ”fylla på” med gel under behandlingstiden. Nå väl. Sedan sätter jag igång behandlingen. Första gången började jag med lägre värme, det finns fem steg, och ökade sakta. Nu när jag använt Silk’n FaceTite ett tag börjar jag direkt på högsta effekten. Sedan låter jag apparaten sakta arbeta över min panna i 15 minuter innan jag går över till nästa ansiktsparti. Jag har delat upp ansiktet i panna, sedan vänster ansiktshalva, höger ansiktshalva och till sista hals och käklinje. 15 minuter på vardera parti.

Efter att jag behandlat hela ansiktet och halsen sköljer jag av glidgelen och smörjer in ansiktet med det medföljande serumet som innehåller hyaluronsyra. Sedan applicerar jag min vanliga ansiktscreme.

Resultatet efter behandlingen

När behandlingen är färdig är huden lätt rosig, ”plumpad” och fina linjer samt de större vecken som nasolabialvecken som går mellan näsa och mun är tydligt förminskade. Och huden har betydligt mer lyster!

Istället för att använda glidgelen  kan man efter rengöringen använda baksidan av Bright för att massera in det medföljandet serumet och sedan låta FaceTite arbeta in serumet i huden. Detta ska ge ytterliga spänst till huden, perfekt quickfix inför en fest eller en middagdejt!

Efter 10 veckors behandling bör du använda din Silk’n FaceTite en gång varannan vecka för att bibehålla resultatet.

Vad tycker jag om produkten?

Jag måste säga att jag är positivt överraskad av min Silk’n FaceTite. Jag älskar att få ansiktsbehandling men tycker att det är så jobbigt att boka in tider på salong och åka iväg. Nu har jag min egna lilla salong hemma och kan få behandling precis när det passar mig.

Förutom att den här lilla apparaten faktiskt ger resultat så tycker jag också om den sköna rutinen. Det blir en stund för mig själv att ta hand om mig. Med det sagt vill jag inte utlova att du helt blir kvitt rynkor eller fina linjer för det blir du inte. Utan detta är mer en boost av din hud.

Jag vill gärna ge min hud de bästa förutsättningarna för att må bra och se frisk ut. Både genom att äta bra, träna och sova mina timmar men också genom att använda bra produkter och behandlingar som denna som ger lyster och och mer åtstramad hud.

Jag vill absolut inte använda botox eller fillers och jag vill absolut inte se ut som om jag vore 20 igen. Men att ge min hud omvårdnad både inifrån och utifrån, det tycker jag att den är värd.

Vill du kolla in Silk’n FaceTite Ritual hittar du den bland annat på den egna hemsidan samt hos Elgiganten.

PS. Här kan du se en video med hudvårdsspecialisten Debbie Thomas där hon berättar mer om Silk’n FaceTite Ritual :

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.