Äntligen något som är som vanligt när allt är skrämmande

En stund med känslan av att allt är som det brukar.

Finner inte ord för hur illa detta virus drabbar oss alla. Jag har en känsla av att jag bara sitter och väntar på att något ska hända. Följer nyhetsinslag och presskonferenser och klumpen i magen växer sig bara större. Det här har så mycket större vidd än vad vi någonsin kunnat föreställa oss. Vilka företag kommer överleva, vilka kommer kunna få ha kvar sina jobb? Hur kommer sjukvården kunna hjälpa de i riskgrupperna? Vad är nästa restriktion? Stänger skolorna? Idag kom mail från dansskolan, man stänger ner. Och självklart förstår jag deras beslut. Kanske är alla lärare sjuka, kanske vill man inte hjälpa till att sprida smittan vidare. Oavsett respekterar jag beslutet.

Dock är jag glad att stallet håller öppet som vanligt hittills. Det är fantastiskt att få glömma coronaviruset för en stund. Mysa med hästarna och låta något vara som vanligt. Denna stund gör så mycket för mitt mentala välbefinnande.

Tror att det kan vara viktigt för oss alla att hitta något hemma som kan ge oss den där känslan, av att allt är som vanligt. Te och en bok i favoritfåtöljen, sällskapsspel med barnen, ett träningspass i vardagsrummet. Inte vet jag men jag får känslan av att vi inom en inte alltför stor framtid behöver spendera mycket mer tid hemma och inomhus. Men jag hoppas innerligt att jag har fel.

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.