Jag är i karantän här hemma nu

i karantän
Sitter i karantän här hemma.
i karantän
Beställer hem all mat HÄRIFRÅN nu.

i karantän – inlägget innehåller annonslänkar

I snart en vecka har jag varit i karantän här hemma.

Anledningen till detta kommer här. Förra helgen hjälpte jag en anhörig som varit magsjuk en längre tid in till sjukhus. Det visade sig när hon kom in att hon hade covid-19. Hon var riktigt illa däran ett tag och låg inlagd på IVA. Idag var hon dock piggare och hade kommit in på en vanlig avdelning igen. Tack och lov!

Enligt smittskyddslagen ska man om man varit i kontakt med någon konstaterat smittad undvika all kontakt med andra under två veckors tid från att man hade kontakt. Så nu sover jag i gästrummet på nedervåningen och håller avstånd även till de i familjen.

Inkubationstiden för Covid-19 tros vara mellan två och 14 dagar, vanligtvis får man symptom på dag fem. Hittills har jag inte känt av några symtom men håller mig så klart i karantän under de rekommenderade 14 dagarna.

Onödigt att vara i karantän så länge

Antagligen kommer många tycka att det är onödigt att sätta sig själv i karantän så länge som två veckor men jag har otroligt stor respekt för den här sjukdomen. Samt att rätt ska vara rätt liksom.

Och som min nära anhöriga sa efter hon kom från IVA. – Jag skulle inte önska min värsta fiende detta.

Coronaviruset är ett oförutsägbart virus och jag önskar att fler tog det på allvar. Min anhöriga hade inte haft några nära kontakter utan bara varit och handlat på den lokala mataffären. Så de beslut du och jag tar gör skillnad. Att offra gymmet, shoppingrundan och restaurangbesöket några månader är ett ganska lågt pris att betala för att få ner smittspridningen. Det är iallafall så jag resonerar.

Den kommande tiden blir det naturligtvis inte ens besök i mataffären. Men det gör ingenting. Jag beställde hem mat HÄRIFRÅN häromdagen och det gick så smidigt. Klickade bara i vilka matvaror jag ville ha och så fick jag dem levererade till dörren. Kommer absolut fortsätta med att beställa vår mat online även efter att den här karantänen är över. Det spar ju så mycket tid också!

Avslutningsvis då, tack till alla er som avstår från sociala kontakter. Det kan ju faktiskt rädda just dina (eller mina) anhöriga från att hamna i intensivvården.

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.