Utenatt september – natt 2 av 12

utenatt
Dags att dra iväg och tälta.
Tur med vädret hade vi också.
utenatt
Här har vi slagit läger.
Embla njuter också av att vara i naturen.
Vi blev bjudna på kräftskiva av några fiskande herrar.
utenatt
God natt från tältet!
utenatt
Måste vara bland det bästa som finns att vakna upp i ett tält.
utenatt
Frukost i solen.

Utenatt september är fixad!

Som ni kanske vet har jag och Embla en utmaning. För er som inte vet så går utmaningen ut på att vi ska sova ute minst en natt i månaden från augusti 2020 till och med juli 2021. Alltså en utenatt i månaden under ett helt år.

Nu senast var alltså natt nummer två av tolv. I fredags tog jag och Embla ryggsäckarna och fyllde dem med tält, liggunderlag, sovsäckar och lite andra förnödenheter och traskade iväg mot skogen.

Vi slog läger på vårt ”vanliga ställe”, slog upp vårt tält och bäddar iordning innan vi käkade middag. Vi hade lyxat till det med varsin läsk/öl också.

Jag älskar de här stunderna med Embla. Vi får tid att prata med varandra och bara vara tillsammans. I vanliga fall är det bara vi som är i skogen på kvällar och nätter men den här gången fick vi sällskap av tre herrar som fiskade kräftor. De gav sig dock av innan vi lagt oss till ro.

Vi kröp ner i våra sovsäckar vid niotiden och berättade påhittade berättelser för varandra, och skrattade så magen värkte. Sedan somnade vi båda utan problem.

Vaknade och såg gryningen

Jag vaknade klockan 05.45, beundrade gryningsljuset en stund och lyssnade på fåglarna som kvittrade innan jag somnade om bredvid ett litet snusande ansikte inbäddat i en stor sovsäck.

Vid 8.30 väckte jag Embla och vi gick ut och satte oss på klippan och åt vår medhavda frukost. Solen sken från en klarblå himmel.

Efter frukost och hoppackning av sovsäckar, liggunderlag och tält vandrade vi hemåt igen. Nu längtar vi båda till utenatt oktober!

För er som inte testat på att tälta med era barn, gör det! Det är så mysigt!

Ni kan se mer från vår utenatt i min profil på Instagram HÄR, där har jag lagt till stories i highlights under ”utenatt”.

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.

6 Comments
  1. Gött att sova ute. Vi satsar också på minst en utenatt per månad. Har även målet att bada ute varje månad och att få in minst en kajakdag per månad. #tiduteräknas 🙂

    1. Mysigt! Har inte jättebra koll på Nynäs men vi var ute i Kärringboda, tror jag det hette, tidigare i år och det var så fint där!

  2. Vi körde 9 utenätter nu i september. Men rekommenderar ett tält med dubbla lager om ni ska klara minusgrader ? Ps. Jag hakar på utmaningen, har maj, juni, juli, augusti & september avklarade redan ?

    1. Vad kul att du hakar på! 9 nätter, inte dåligt! Har precis köpt ett nytt tält för vintersäsongen, har dock inte testat att slå upp det ännu.