Botox mot tandpressning – så gick det

botox mot tandpressning
Hemma efter att ha injicerat botox mot tandpressning.

Botox mot tandpressning – inlägget innehåller annonslänkar

Idag hade jag en tid inbokad hos min tandläkare för att få botox injicerat i mina käkmuskler. Anledningen är att jag pressar tänder omedvetet. I våras rök en bit av min tand på grund av att jag har gnisslat och pressat tänderna under så lång tid. Bettskenan jag fått av tandläkaren har jag för länge sedan käkat upp, ha ha!

Men åter då till dagens besök. Klockan tio var jag på plats hos min tandläkare Dunya på D-dental här i Tyresö. Besöket började med att jag fick läsa igenom och skriva på några papper om riskerna med att injicera botox. Därefter desinficerade Dunya området i ansiktet som skulle behandlas.

Så utförs en injicering av botox mot tandpressning

När käkpartierna är bakteriefria så börjar min tandläkare att markera ut på käkarna var sticken ska sättas. Jag får spänna käkmusklerna och slappna av så att Dunya kan se hur mina muskler ser ut och märka upp var hon ska sätta nålen.

Sedan börjar hon att sätta nålarna på ena sidan av käken. Det blir fyra stick på varje sida av käken. Behandlingen gör inte ont alls. Det sticker till och sedan känns det som det spänner lite i området där hon injicerar botox.

Själva injiceringen tar inte mer än några minuter och jag upplever det inte alls som obehagligt. Trettio minuter efter att jag kom till kliniken är jag så på väg hemåt igen.

Resultatet av behandlingen då? Jo, den kan jag räkna med att jag känner av om ungefär två veckor.

Efter en behandling med botox får man inte träna på 24 timmar och man bör inte utsätta sig för extrem värme, som till exempel att basta, eller extrem kyla.

När jag kommer hem tittar jag mig i spegeln och det syns ingenting i ansiktet efter injiceringen. Dunya sa däremot att vissa kan få huvudvärk en tid efter behandlingen. Håller tummarna att det inte innefattar mig. Nu får jag bara vänta och se om botox hjälper mig mot att omedvetet pressa ihop käkarna.

Lovar att jag följer upp om ett par veckor.

Ett alternativ till botox är ju som nämnt att använda en bettskena på natten. HÄR hittar du bettskenor som du gjuter själv hemma. Ett billigare alternativt till att gå till tandläkaren och få skena utformad. Just nu får du 10 procents rabatt på din beställning med koden GET10.

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.

2 Comments
  1. Har själv funderat på Botox för att jag precis som du pressar och gnisslar tänder! Ska bli spännande att få höra hur det går för dig? Vad fick du betala för denna behandling?