Lördag och några tankar kring Corona

Håller ni avståndet?

Vilken härlig lördag! Strålande sol, ja tills nu då, dubbla ridlektioner och massor av hästgos i stallet. Är så glad att stallet fortfarande håller öppet. Där är allt normalt trots Corona. Nästan. Jag försöker ändå tänka på att hålla avstånd till andra även om jag hoppas att alla som vistas ute, oavsett om det är i stallet eller någon annanstans, är friska. Men man vet ju aldrig.

Hur tänker ni kring Corona? Åker ni kommunalt om ni behöver åka till jobbet? Håller ni avståndet till varandra i matbutiken? Går ni fortfarande ut om ni är ”lite snuviga”? Eller väntar ni de 48 timmarna efter symptom?

Själv har jag tagit bilen de få gångerna jag behövt åka in till kontoret. Men visst förstår jag att alla inte har möjlighet att åka bil eller att det kan vara för långt att gå eller cykla till arbetsplatsen. Det man däremot kan tänka på är ju att hålla avståndet till varandra och att aldrig gå ut även om ”man bara är lite snuvig”.

Men det borde väl alla förstått vid det här laget?

Fast nu när vi är mitt uppe i allt detta. Visst finns det väl ändå vissa saker som är positivt med det här utbrottet? Miljön måste ju få sig en rejäl uppsving, vi får mer tid med vår familj, vi ser vad som egentligen är viktigt och betyder någonting, vi stannar upp och kanske ringer vi ett extra samtal till våra äldre?

Jag tror att vi kommer att lära oss väldigt mycket av den här tiden. Även om det kan bli en hård och grym skola.

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.