War On Cancer – plattform för alla som drabbas av cancer

war on cancer
War On Cancer HÄR är ett fantastiskt community.

I samarbete med War On Cancer

Visste ni att var tredje person får cancer idag? Men vi alla drabbas. De allra flesta, inklusive jag själv, känner någon som fått cancer.

Fortfarande är det ju dock väldigt laddat att prata om cancer. Det är svårt att sätta ord på sina känslor, oavsett om man är cancerpatient eller en anhörig. Därför tycker jag Fabian Bohlins initiativ att starta en social app för alla som har fått ett cancerbesked och för alla som är anhöriga är fantastisk.

War On Cancer app gör något fint och medmänskligt

I War On Cancer app har människor världen över delat sina berättelser. I appen kan vi inspireras av andras historier eller dela våra egna, vi kan få svar på våra frågor från andra som redan varit där vi är, eller kanske hjälpa någon annan med svar vi sitter inne med. Dessutom kan vi ta personlig kontakt med andra som går eller har gått igenom samma sak som vi via meddelanden eller kommentarer. Jag tycker det är fint och medmänskligt att dela svåra stunder med andra. Att känna att man inte är ensam betyder så mycket när man befinner sig i mörka perioder i livet.

Som tur är har forskningen kring cancer gått framåt och idag överlever många sina diagnoser. Men vägen tillbaka från cancer är inte alltid lätt. Jag har vänner som vittnat om att de fått besked från sin läkare att ”nu är du frisk, du kan åka hem”. Och så lämnas man där frisk rent medicinskt men med en psykisk ohälsa.

War on Cancer app ger oss möjlighet att ta hand om varandra; patienter och/eller anhöriga. Vi sitter ju i samma båt allesammans och vad är väl finare än att sträcka ut en hand till någon som behöver den? Ja, det kanske skulle vara att våga ta emot den där utsträckta handen?

Ladda ner appen!

Går du igenom en cancersjukdom eller är anhörig så tycker jag att du ska ladda ner War On Cancer app HÄR i AppStore eller HÄR i GooglePlay så att detta community växer sig ännu starkare. Här kan du connecta med mig (rahm1) eller söka upp andra med en liknande historia som du. Och besök War On Cancer hemsida för att läsa mer om detta fantastiska initiativ.

Stor varm kram till alla där ute som går igenom cancerresan på något sätt! Glöm inte att ensam är INTE stark. <3

/Karin

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.