Microneedling – så funkar det och denna använder jag

microneedling
DENNA SKINROLLER använder jag.

microneedling – inlägget innehåller adlinks

Det har varit mycket snack om microneedling de senaste åren. Skinrollers med små nålar som rullas över huden och ger ”små kontrollerade skador” som därmed ska stimulera hudens läkningsprocess och påskynda cellförnyelsen. Men hur funkar det egentligen? Och finns det bra och dåliga skinrollers?

När man använder en skinroller gör de hundratals mikronålarna små hål i hudens övre skikt som förutom ökad cellförnyelse, även bidrar till ökad produktion av kollagen och elastin. Dessutom blir huden tre gånger bättre på att ta upp efterföljande hudvårdsprodukter som exempelvis ett serum eller en ansiktsmask.

Man kan säga att micronålsbehandlingen har två funktioner: nummer ett, nålarna gör små hål i huden så att kroppens naturliga läkeprocess startar. Detta ger alltså ökad cellförnyelse samt produktion av kollagen och elastan. Nummer två, när du använder en skinroller bildas små hål i huden som verkar som yttepytte små kanaler som gör det lättare för huden att ta upp produkter, till exempel ett efterföljande serum.

Olika behandlingsområden för microneedling

Microneedling kan användas för att förbättra utseendet på huden. Att använda mikronålsbehandling visar sig till exempel vara väldigt effektivt på ärrbildning. Men microneedling är också bevisat effektivt på ojämn pigmentering och hudstruktur, på fina linjer och rynkor, på förstorade porer, hudbristningar och även på håravfall. Det finns fler studier som påvisar att microneedling verkligen fungerar. Du kan bland annat läsa en HÄR.

Så tycker jag

Jag använder själv en skinroller i perioder. Upplever att resultatet blir en ”plumpigare” hud med färre synliga fina linjer och förminskade porer. Jag använder DEN HÄR skinrollern från Swiss Clinic och är jättenöjd med den. Det finns nålar av olika kvalitet så välj din skinroller med omsorg. DENNA har den bästa kvaliteten på nålarna som finns på marknaden.

PS. Glöm inte att göra rent din skinroller efter användning varje kväll!

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.