Datortomografi nästa för mig då

datortomografidatortomografi

Idag var jag på vårdcentralen igen och träffade min läkare. Hon ställde samma frågor som förra gången jag var där och insåg snart att jag tagit alla prover och gjort i princip alla undersökningar man kan göra. Hon frågade om jag var orolig för det här med magen och jag svarade då att jag emellanåt oroar mig. Jag menar jag har vrålont i magen utan förklaring liksom…

Min läkare erbjöd mig då ångestdämpande medicin? Jag tackade och avböjde, jag har verkligen ingen ångest och mediciner tar jag allra helst inte. Tar inte ens en huvudvärkstablett om det inte är riktigt, riktigt illa. Är det bara jag som tycker att det var konstigt att hon erbjöd mig det? Eller är det jag som är så emot mediciner bara?

Till slut bestämde läkaren iallafall att hon skulle skicka mig på datortomografi av hela buken. Ska ändå bli skönt att få detta utrett en gång för alla.

Om datortomografi

För er som inte vet vad datortomografi är så är det en form av röntgen som ger mycket detaljerade bilder av kroppens organ. På så sätt kan läkaren lättare upptäcka sjukdomar och skador i exempelvis huvudet, bröstkorgen eller som i mitt fall, magen. Vid undersökningen används ofta kontrastmedel som man dricker eller får med spruta och som ger en ännu tydligare bild av kroppens strukturer.

Imorgon ska jag träffa ytterliga en läkare. Det blev himla mycket upplyftande läsning det här va, haha!

Efter att jag varit på kontoret imorgonbitti tänkte jag iallafall unna mig att sitta på något mysigt café och jobba ett tag innan jag ska på läkarbesöket. Eller om jag hinner smita förbi hos min kompis Marie. Hon har öppnat en egen studio, kolla in den HÄR. Så fint! Och bara för tjejer!

Nu har jag jobbat nästan hela kvällen så nu är det hög tid att gå till sängs. Kanske orkar jag läsa några sidor i min bok också.

Fortsättning följer om min mage…

Hörs imorgon! Kramkram!

/Cookie

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.

2 Comments
  1. Hoppas det löser sig snart! Känns egentligen fel att klaga på svensk sjukvård då vi ändå, relativt sett, har det väldigt väldigt förmånligt och bra. Men det är egentligen helt sjukt (hahaha) att man måste stå på sig, driva på själv och egentligen ska man sitta in på alla svar för att kunna guida läkarna. Annars får man ingen hjälp. Trist… Kram kram <3

  2. Jättekonstigt att erbjuda ångestdämpande medicin när man söker för kraftiga magsmärtor! Hoppas datortomografin finner svaret på vad som är fel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.