Silk’n ToothWave – ger eltandborsten vitare tänder?

Silk’n ToothWave
Supernöjd med min Silk’n ToothWave eltandborste.
Tar bort plack, tandsten och missfärgningar.
Silk’n ToothWave
Före användning av Silk’n ToothWave. Lite missfärgningar efter kaffedrickande.
Silk’n ToothWave
Efter åtta veckors användning är missfärgningarna nästan helt borta.

Silk’n ToothWave – detta är ett reklamsamarbete

Jag har nu använt Toothwave eltandborste i åtta veckor och tänkte att det var dags att skriva en liten recension.

Innan jag testade Silk’n ToothWave har jag testat andra eltandborstar eftersom tandläkaren alltid rekommenderar det. Det har dock slutat med att jag alltid gått tillbaka till en vanlig tandborste. Anledningen har varit att jag tycker att eltandborstar vibrerar så hårt. Det känns liksom som att hela huvudet ska skaka sönder, ha ha! Men så är det inte med ToothWave. ToothWave vibrerar istället med små fina vibrationer. Likt den tandhygienisten använder när hen gör en rengöring. Till en början, de två första dagarna, tyckte jag att de små vibrationerna kittlade tandköttet men sedan vande jag mig vid den kittlande känslan.

Så tycker du precis som jag att eltandborstar vibrerar för hårt kan denna tandborste absolut vara något för dig.

Tänderna känns rena och blanka

Känslan efter att man har borstat tänderna är likt den när man besökt tandläkaren eller tandhygienisten och fått en riktig rengöring. Tänderna känns rena och ser blanka ut.

Silk’n ToothWave tar bort plack, missfärgningar och till och med tandsten. Jag har också upplevt att mitt tandkött mår bättre. Tidigare kunde det blöda ibland med det har inte hänt sedan jag började använda Silk’n ToothWave.

Vad är det då som gör denna eltandborste så speciell? Jo, teknologin kallas DentalRF ™ -teknologi. Den här teknologin fungerar så att den skickar ut radiofrekvensvågor, bestående av laddade molekyler. Dessa molekyler destabiliserar de starka bindningarna som förbinder föroreningsmolekyler till tandens yta tills de lossnar och tvättas bort. Föroreningsmolekyler ersätts av nya, ofarliga ”vatten- och tandkrämsmolekyler” som skapar ett skyddande skikt. Alltså tvättas tänderna rena OCH skyddas mot nya angrep.

Tandborsthuvudet har elektroder

Tandborsthuvudet på Silk’n ToothWave är speciellt. Det har vanliga tandborststrån men även två elektroder och en silikonflik mellan dessa två. Radiofrekvenser går fram och tillbaka mellan de två elektroderna och över silkonfliken och gör rent tänderna. Och självklart skadar inte detta varken emaljen eller ditt tandkött.

Så använder du Silk’n ToothWave

När du borstar tänderna med Silk’n ToothWave sköljer du först tandborsten som vanligt och sätter på din favorittandkräm. Du kan sedan välja mellan tre hastigheter på din tandborste; låg, medium och hög. När du använder ToothWave kan du borsta fram och tillbaka som med en vanlig tandborste men man rekommenderar att du bara för tandborsthuvudet från en tand till en annan medan tandborsten får göra själva borstandet. På så sätt hinner DentalRF ™ -teknologin arbeta lite längre tid på samma tand. Efter 30 sekunder påminner tandborsten dig om att det är dags att byta till nästa del av munnen. När det gått två minuter stängs tandborsten av automatiskt och indikerar att tandborstningen är klar.

Jag brukar dock borsta lite längre tid än den utsatta för att känna att jag hinner med alla tänderna.

Tar bort missfärgningar

Silk’n ToothWave hjälper också till att ta bort missfärgningar på tänderna. Själv har jag inte så mycket missfärgningar men de få jag hade från att ha druckit kaffe har försvunnit nästan helt under de här åtta veckorna.

Jag kommer absolut fortsätta att använda min ToothWave eftersom jag upplever att jag får mindre tandsten, att mitt tandkött mår bättre och att munhygienen helt enkelt känns fräschare.

Vill du läsa mer om Silk’n ToothWave eller kanske rent av klicka hem en egen så hittar du den på den egna hemsida HÄR samt hos Elgiganten HÄR.

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.