Maten är slut i affären – här är lösningen

maten är slut
Maten är slut i butikerna.
maten är slut
Mitt råd är att handla mat online HÄR. Där finns fortfarande lager.

Maten är slut – inlägget innehåller adlinks

Imorse åkte jag till mataffären för att handla. Jag hade ju hört det surras lite om att det var brist på vissa varor. Och det var det!

Det allra mesta gick att få tag på men det var även mycket som var helt utsålt. Det fanns till exempel inget kött eller köttfärs, nästan inget bröd eller pasta, inget ris, vetemjöl, havregryn eller toalettpapper kvar på hyllorna.

För vår familj är det ingen kris eftersom vi har mycket basvaror hemma redan. Men vad sjutton gör man exempelvis om man inte får tag på toalettpapper! Jo, jag kan se lösningen framför mig också… ingen rolig historia.

Trots att jag var och handlade tidigt imorse var det en hel del folk där. Och i princip alla gick och hostade.

Maten är slut – lösningen

Jag skulle rekommendera alla som är i riskgruppen att beställa sin mat online HÄR. I webbutikerna finns det fortfarande lager av produkter. Själv kommer jag också beställa mat online framöver. Smidigt att bara klicka i vad man behöver och få allt levererat till dörren. Slippa åka runt till olika butiker för att få tag i det man behöver och slippa hänga med hostiga medmänniskor. För i matbutikerna verkar inte rådet att stanna hemma om du inte har symptom gälla. Och jag förstår ju samtidigt att människor behöver köpa mat. Men som sagt, mitt råd till riskgrupper och alla som har något eller några symptom, handla din mat online!

I dag när jag var och handlade mötte jag ett äldre par (med andra ord i riskgruppen) som i lugnan ro gick och handlade inför helgen. De var glada och vid gott mod, inga tankar alls på coronaviruset. Synd att exakt alla andra som var och handlade i butiken samtidigt med dem hostade rakt ut. Så respektlöst!

Så har jag sagt min mening om det. Sista stället man ska besöka är alltså mataffären eftersom rekommendationen om att inte gå ut bland folk om man man har symptom absolut inte verkar gälla där.

 

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.